SpeculaasKoekjes
Ingrediënten voor 25 knapperige koekjes:
100 gram havermeel
50 gram kastanjemeel
1 eetlepel speculaaskruiden
Halve theelepel bicarbonaat
Snufje zeezout
1 ei
50 gram kokosboter, au bain marie gesmolten
50 gram kokosbloesemsuiker
2 druppels biologische etherische sinaasappelolie
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 160 graden. Doe al de ingrediënten in een ruime schaal en roer tot een zacht deeg. Laat eventueel een uurtje rusten in de koelkast om de kruiden lekker in het deeg te laten trekken.
Maak bolletjes van het deeg en maak ze plat met je hand. Leg ze op een vel bakpapier op een bakplaat. Je kunt ze natuurlijk ook uitsnijden met leuke koekvormpjes.
Bak de koekjes ongeveer 15 tot 20 minuten in de oven. Even in de gaten houden, zodat ze niet te donker worden.