Sinaasappelcake
Sinaasappelcake
Ingrediënten:
75 gram amandelmeel
50 gram chufameel
50 gram kastanjemeel
25 gram kokosmeel
4 eieren
8 (medjool)dadels
50 gram kokosolie (even au bain Marie verwarmen zodat het vloeibaar is)
50 ml kokosmelk
Sap van een biologische sinaasappel + de zest van de schil (of 6 druppels essentiële olie van sinaasappel)
1/2 theelepel vanillepoeder
1 theelepel bicarbonaat
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 160 graden. Meng in een keukenmachine de eieren met de kokosolie, de kokosmelk, het sap en de zest van de sinaasappel en de dadels tot een romig mengsel. Voeg het meel, de vanille en het bicarbonaat toe en meng nog een keer goed. Giet het deegmengsel in een bakblik. Bakken in ongeveer 45 minuten. En dan genieten van deze frisse cake die natuurlijk super lekker smaakt met bijvoorbeeld de sinaasappelpaardebloemmarmelade!