Sinaasappelcake

Sinaasappelcake

Ingrediënten:

75 gram amandelmeel

50 gram chufameel

50 gram kastanjemeel

25 gram kokosmeel

4 eieren

8 (medjool)dadels

50 gram kokosolie (even au bain Marie verwarmen zodat het vloeibaar is)

50 ml kokosmelk

Sap van een biologische sinaasappel + de zest van de schil (of 6 druppels essentiële olie van sinaasappel)

1/2 theelepel vanillepoeder

1 theelepel bicarbonaat

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 160 graden. Meng in een keukenmachine de eieren met de kokosolie, de kokosmelk, het sap en de zest van de sinaasappel en de dadels tot een romig mengsel. Voeg het meel, de vanille en het bicarbonaat toe en meng nog een keer goed. Giet het deegmengsel in een bakblik. Bakken in ongeveer 45 minuten. En dan genieten van deze frisse cake die natuurlijk super lekker smaakt met bijvoorbeeld de sinaasappelpaardebloemmarmelade!