Marsepeinballetjes met oranjebloesem en kaneel
Marsepeinballetjes met oranjebloesemhydrolaat en kaneelschorsolie.
Ingrediënten marsepein (een dag van tevoren maken zodat de smaken goed intrekken)
150 gram amandelmeel
75 gram koudgeslingerde honing OF 75 gram erythritol opgelost in 50 ml zuiver water
1 eetlepel oranjebloesemhydrolaat
2 druppels kaneelschorsolie
Bereiding marsepein
De amandelmeel, honing/erythritolwater, oranjebloesemhydrolaat en kaneelschorsolie goed door elkaar heen mengen tot een deegbal en een nachtje laten rusten in de koelkast.
Ingrediënten chocolade laag
100 gram rauwe cacaoboter
75 gram rauwe cacaopoeder
2 eetlepels koudgeslingerde honing (of meer naar smaak)
Bereiding chocolade laag
Verwarm de cacaoboter au bain Marie. Voeg als het gesmolten is de cacaoboter toe en roer tot het goed gemengd is. Haal het cacaoboter/poedermengsel van het vuur en meng er de honing door als de massa is afgekoeld tot 40 graden, zodat de enzymen in de honing heel blijven. Klaar is de chocolade!
Bereiding balletjes
Rol met je handen kleine ronde balletjes van de marsepein en leg ze op bakpapier op een plat bord of dienblad. Rol ze door de gesmolten chocolade. Het is het handigste om daarbij een klein gebaksvorkje te gebruiken waarmee je de balletjes uit de chocolade tilt en op het bakpapier terug legt. Strooi over de balletjes wat gemalen amandelen. Laat de chocolademarsepein afkoelen en bewaar in de koelkast