Krokante pepernoten met sinaasappel
Tip: maak het deeg voor de pepernoten een dag van tevoren zodat de smaak van de kruiden diep in het deeg kunnen trekken.
Ingrediënten:
50 gram amandelmeel
50 gram chufameel
100 gram bakbananenmeel
50 gram kokosbloesemsuiker
1 eetlepel speculaaskruiden
2 eidooiers (de eiwitten bewaren)
1 theelepel bicarbonaat
Sap en rasp van een biologische sinaasappel
100 gram harde roomboter, ghee of kokosolie
Handje amandelschaafsel, als garnering
Bereiding:
Meng de droge ingrediënten voor de pepernoten door elkaar. Voeg de sap en rasp van de sinaasappel toe. Kneed er de eidooiers en de harde boter of kokosolie doorheen. Leg een nachtje in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 170/180 graden. Maak kleine bolletjes van het deeg die je platdrukt op een bakplaat of rooster met bakpapier. Smeer met een boterkwastje de pepernoten in met het geklutste eiwit wat je over hebt zodat ze mooi gaan glanzen. Versier elke pepernoot met wat amandelschaafsel.
Bak de pepernoten ongeveer 20 minuten in de oven, tot ze prachtig bruin zijn. Als ze uit de oven komen zijn ze nog zacht, dus even laten afkoelen tot heerlijke krokante pepernoten met een beetje Spaanse zon!