Kerstbrood! (met pecannoten en een vleugje zon)
Ingrediënten spijs:
150 gram amandelmeel
50 gram fijn gemalen pecannoten
50 gram kokosbloesemsuiker
1 eigeel
zest (rasp) van een biologische sinaasappel
2 eetlepels oranjebloesemwater (hydrolaat)
Ingrediënten deeg:
Vulling deeg:
Handvol rozijnen
Handvol gedroogde cranberry’s
Handvol gedroogde moerbeien
Handvol fijngesneden gedroogde abrikozen
Handvol grof gemalen pecannoten
Scheut amaretto, rum of andere likeur
Het deeg zelf:
100 gram amandelmeel
100 gram chufameel
50 gram kokosbloesemsuiker
4 eieren
75 gram kokosolie, au bain-marie gesmolten
Sap van een biologische sinaasappel
Snufje zout
Theelepel bicarbonaat
1 eetlepel kaneel of speculaaskruiden
Bereiding:
Doe de zuidvruchten met de grof gemalen pecannoten in een kom en giet er de likeur overheen. Laat even intrekken.
Meng de ingrediënten voor het spijs tot een spijsbal en zet in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 160 graden.
Meng in een kom de droge ingrediënten. Meng in een andere kom de eieren, de kokosolie en het sap van de sinaasappel. Maak van de droge en de vloeibare ingrediënten en mooi nog redelijk vloeibaar deeg. Roer er de zuidvruchten met de pecannoten door heen.
Vet een bakvorm in.
Schep de helft van het deeg in de vorm. Maak van de spijs een rol en leg dat op de eerste laag deeg. Schep de rest van het deeg eroverheen.
Zet in de oven en na ongeveer 50 minuten heb je een prachtig kerstbrood die werkelijk verrukkelijk smaakt!