GemberSinaasappelPepernoten
Ingrediënten : voor 80 pepernootjes
150 gram amandelmeel
150 gram chufameel
50 gram kokosbloesemsuiker
75 gram koude roomboter
75 gram koude kokosolie
1,5 eetlepel speculaaskruiden
Rasp van een biologische sinaasappel
2 eetlepels sap van een biologische sinaasappel
Theelepel bicarbonaat
1 theelepel gemberpoeder
Snufje vanillepoeder
Snufje Keltisch zeezout
Amandelschaafsel
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 160 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Snij de roomboter en kokosolie in stukjes. Zeef al de droge ingrediënten, behalve het amandelschaafsel, en kneed alles samen met de boter, olie, rasp en sap van de sinaasappel tot een mooi stevig deeg. Als je de tijd hebt, laat het deeg dan een uurtje rusten in de koelkast. Dit komt de smaak ten goede. De smaak van de kruiden trekken dan mooi in het deeg.
Maak kleine bolletjes van het deeg, maak ze een beetje plat en leg ze op de bakplaat. Leg wat amandelschaafsel boven op de pepernoten, of steek een stukje in de pepernoot.
Bak in ongeveer 20 minuten. Door de chufameel zijn de pepernoten nog wat bros als ze net uit de oven komen, dus laat ze eerst afkoelen om een lekker knapperige pepernoot te krijgen.