Fruitig Biet-Tomaatsoepje


Ingrediënten :

500 gram rode bieten, in stukken gesneden
500 gram tomaten, in stukken gesneden (of gepureerde tomaten)
2 uien, fijngesneden
2 teentjes knoflook, fijngesneden
½ eetlepel gerookte paprikapoeder
½ eetlepel Keltisch zeezout
1 appel, in stukjes
1 peer, in stukjes
2 liter water
4 eetlepels kokosolie of roomboter
25 gram gevriesdroogde bosvruchten
Platte peterselie

Bereiding:

Bak de fijngesneden knoflook en ui in de kokosolie of roomboter en laat even smoren. Voeg zout en paprikapoeder toe. Roer goed door en doe het water er bij. Bieten en tomaten toevoegen. Breng zachtjes aan de kook. Voeg de stukjes peer, appel en het gevriesdroogde fruit toe. Laat een half uurtje zachtjes koken. Pureer de soep. Proef of de soep lekker pittig van smaak is of dat er nog wat kruiden toegevoegd mogen worden.

Dien op met wat fijngesneden platte peterselie. Tip: een klein scheutje kokosmelk door je soep … mmmmm