Dadel Gember Pepermunt Balletjes

KLEIN Zonnehuis-331

Ingrediënten:

200 gram dadels
1 kleine eetlepel geraspte verse gember
3 druppels etherische olie van pepermunt
100 gram kookchocolade van 92% cacao, van het merk vivani dat gezoet is met een heel klein beetje kokosbloesemsuiker óf
zelf chocolade maken van cacaoboter en cacaopoeder. (Zie recept)

Bereiding:

Verwarm de kookchocolade au bain Marie. Pureer ondertussen in een keukenmachine de dadels, de gember en de pepermunt tot een massa. Maak hier kleine balletjes van. Rol nu de balletjes door de gesmolten chocolade, strooi er wat kokosrasp overheen en leg ze op een plaat met bakpapier. Laat ze opstijven in de koelkast!

Basisrecept chocolade met cacaoboter

Ingrediënten:

50 gram rauwe cacaoboter
50 gram rauwe cacaopoeder
1 eetlepel koudgeslingerde honing (of meer naar smaak)

Bereiding:

Verwarm de cacaoboter au bain Marie. Voeg als het gesmolten is de cacaoboter toe en roer tot het goed gemengd is. Haal het cacaoboter/poedermengsel van het vuur en meng er de honing door als de chocolade is afgekoeld tot net onder de 40 graden. Dan blijven de enzymen in de honing intact.
En klaar is de chocolade!