CitroenKokosblokjes
Ingrediënten blokjes
200 gram santen (kokosblokken)
50 gram kokosolie
50 gram cacaoboter
50 gram erythritol of xylitol poedersuiker
Zest (rasp) van een biologische citroen
Ingrediënten topping
Sap van een biologische citroen
30 gram erythritol of xylitol poedersuiker
Wat gemalen pistachenootjes
1 theelepel gelatinepoeder
Mespunt kurkumapoeder
Bereiding
Laat de santen, de kokosolie en de cacaoboter au bain marie smelten. Giet over in een kleine keukenmachine. Voeg de erythritol en de zest van de citroen toe en maal het tot een mooi soort beslag.
Vul een rechte bakvorm (bij voorkeur een goede siliconenvorm) met het mengsel en zet ongeveer een half uur (niet te lang omdat je het dan niet meer kunt snijden) in de vriezer.
Maak ondertussen de topping. Haal het kokosblok uit de vriezer en verdeel de topping over de bovenkant. Laat even opstijven in de koelkast en snij mooie kleine blokjes van de kokosblok.