Bergamot Chia Cakejes

20160112_105436-klein

Ingrediënten voor ongeveer 10 cakejes:

25 gram kokosmeel

25 gram chufameel (dit is meel van chufanoten oftewel aardamandelen)

50 gram amandelmeel

50 gram kastanjemeel

3 eieren

7 (medjool)dadels

40 gram kokosolie of roomboter(even au bain Marie verwarmen zodat het vloeibaar is)

25 ml kokosmelk

1 eetlepel chiazaad

Sap van een halve bergamotvrucht + de zest van de schil

1/2 theelepel vanillepoeder

1/2 theelepel bicarbonaat

 

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 160 graden.

Meng in een keukenmachine de eieren met de kokosolie, de kokosmelk, het sap en de zest van de bergamot en de dadels, tot een romig mengsel. Voeg het kokosmeel, de amandelmeel, het kastanjemeel, de vanille en de bicarbonaat toe en meng nog een keer goed. Als laatste schep je de chiazaadjes door het mengsel en schep je het in muffinvormpjes of andere leuke bakvormpjes. Bakken in ongeveer 30 minuten. Omdat het kleine cakejes zijn is de baktijd korter dan met een hele cake. Heerlijk is deze cake met een echte bergamotcurd!

Bergamotsap is heel krachtig van smaak, dus gebruik niet te veel in de cake! Eerst proeven, dan meer toevoegen als het nodig is!