PaardebloemSinaasappelMarmelade
Ingrediënten: (voor 3 potjes van 100 ml)
15 paardebloemkopjes
2 grote sinaasappelen (biologisch)
150 gram kokosbloesemsuiker
100 ml kokend water
25 gram chiazaad
Bereiding:
Was voorzichtig de paardebloemkopjes. Doe ze in een pan. Was de sinaasappelen. Schil een van de sinaasappels heel dun, en snij de schil in kleine stukjes. Doe ze bij de paardebloemkopjes in de pan. Voeg ook de rest van de sinaasappel in stukjes toe. Rasp van de andere sinaasappel de schil en pers de rest van de sinaasappel uit. Voeg met het kokend water en de kokosbloesemsuiker toe aan de pan. Laat even de kook er overheen gaan en zet dan op een laag vuurtje. Laat rustig pruttelen tot de inhoud iets gaat indikken. Haal van het vuur en roer er het chiazaad doorheen. Laat even verder indikken. Vul schone glazen potjes met de marmelade, doe de deksel er op. En klaar is je marmelade.
Deze marmelade is minder lang houdbaar dan marmelade uit de winkel, waar meestal heel veel suiker in zit. Mijn advies: bewaar in de koelkast…en eet er gewoon lekker van. Op een toetje, cakeje, crackertje…! Of geef het cadeau … in een potje met een leuk kaartje er aan!