Lentekruidenpannenkoek
Wat blijft dat bijzonder…lente in Nederland. Na Hawaii treft me dat des te meer. Gisteren liep ik in het weiland en door de tuin, en voelde me zo blij met alles wat weer uitbot…het frisse groen dat er ineens is…al die knopjes in de bomen en struiken…en ja, je kunt al van alles plukken. En zo maakte ik als verjaardagsontbijtje deze lentepannenkoeken, met allerlei lentekruiden! Mmmm……
Ingrediënten: (voor 8 pannenkoekjes)
4 eieren
1 geraspte middelmaat zoete bataat/aardappel
2 eetlepels bakbananenmeel
2 handen vol fijngesneden lentekruiden als zevenblad, paardenbloemblad, vogelmuur, smalle weegbree, bieslook
1 fijngesneden klein preitje of uitje
klein handje rozijnen
1 appel in kleine stukjes
1 theelepel kerriepoeder
peper en zout naar smaak, eventueel wat zeeslakruiden
Bereiding:
Vermeng alle ingrediënten tot een dik beslag en bak in een koekenpan tot mooie pannenkoekjes. Een beetje rauwe honing op de pannenkoeken is erg lekker! Hartig en zoet gaat goed samen!