Zonnebrood

Ingrediënten:

200 gram zonnebloempitten
200 gram tahinpasta (sesampasta)
100 gram amandelmeel
50 gram bakbananenmeel
3 eieren
3 grote dadels
1 banaan
Sap en rasp van 1 biologische citroen
Handje rozijnen
2 eetlepels zeesla (zeewiervlokken)
1 eetlepel kaneelpoeder
1 eetlepel kurkumapoeder
¼ theelepel zwarte peperpoeder
Snuf Keltisch zeezout

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 160 graden.
Maal de zonnebloempitten fijn in een keukenmachine. Voeg de tahin, de eieren, het sap en rasp van de citroen, de dadels en de banaan toe. Meng het amandelmeel met de kruiden en de zeesla en voeg aan het deeg toe. Mix tot een dik deeg. Schep er als laatste de rozijnen door.
Leg bakpapier in een flink bakblik of 2 kleine. Vul met het deegmengsel.
Bak ongeveer 45 minuten. Een heerlijk stevig smeuïg brood!