GroeneLinzenBrood
Ingrediënten :
500 gram groene linzen
1 flinke teen knoflook
1 grote ui
3 eetlepels extra vergine olijfolie
1 theelepel komijnpoeder
1 theelepel kurkumapoeder
1 theelepel gemberpoeder
2 eetlepels tamari
2 stengels bleekselderij
1 prei
Handje walnoten
1 eetlepel arrowroot
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 150 graden.
Spoel de linzen af en kook ze in ruim water, ongeveer een half uurtje. Laat de linzen even uitlekken. Los de arrowroot op in wat van het overgebleven kookwater.
Doe de ui, de knoflook, de olijfolie, de kruiden en de tamari in een keukenmachine en maal goed door elkaar. Voeg de gekookte linzen toe en het arrowroot papje. Meng weer goed door elkaar.
Snij de prei heel fijn, evenals de stengels bleekselderij. Roer door het linzenmengsel. Breek de walnoten in kleine stukjes en roer die als laatste door het mengsel.
Schep in een cakevorm (een goede siliconenvorm werkt het makkelijkste of gebruik bakpapier als je een metalen bakblik gebruikt) en zet ongeveer 45 minuten in de oven. Omdat het geen heel vast brood is voorzichtig uit de vorm halen door het bakblik om te keren op een bord of onderzetter. Of als je het in bakpapier hebt gebakken, til met bakpapier op uit de vorm. Laat even afkoelen. Serveer met een lekker groen soepje en een groene salade.