Verrassende Zuurkoolstamppot

verrassende zuurkoolschotel klein

Ingrediënten : (voor 4 flinke borden)

1,5 kilo zoete bataat

1 pak biologische kruidenzuurkool

1 biologische (graas)rookworst

1 grote ui

2 teentjes knoflook

1 rode paprika

1 doosje kastanjechampignons

1 banaan

1 mango

Handje rozijnen

2 eetlepels Kokosolie of roomboter

1 eetlepel Vadouvan kruiden of pittige kerrie

Keltisch zeezout

Bereiding:

Snij de zoete bataten in stukjes. Doe in een grote pan met een laagje water, samen met de zuurkool en de rookworst. Breng aan de kook en laat een half uurtje zachtjes garen.

Snij de ui en de knoflook fijn en smoor dit in de kokosolie of roomboter. Voeg fijngesneden stukjes paprika en champignons toe. Voeg de kruiden toe. Laat even zachtjes garen. Voeg als laatste stukjes mango, banaan en de rozijnen toe.

Stamp de zuurkool met de zoete bataat tot een stamppot. Snij de rookworst in kleine stukjes en schep door de zuurkoolstampot. Schep er daarna de gesmoorde groente en fruit door en klaar is je stampot.

En eigenlijk is deze stampot de volgende dag het lekkerste…even opbakken in wat kokosolie of roomboter…mmmmm! Eet smakelijk!